top of page

MAGGIE GOES TO KIKWITMomenteel staan in de St-Norbertusschool aan de Geldenaaksebaan in Heverlee drie tenten die dienen als vervangklassen tijdens de verbouwingen. In elke tent kunnen twee klaslokalen ondergebracht worden. De school stelde BOA voor om de tenten na de verbouwingen naar Congo te verschepen om ze daar een nieuwe functie te geven. Dit in samenwerking het Maggie Program, een initiatief van DMOA, een architectenbureau in Heverlee.


Bekijk het filmpje:


ter info:In de loop van de zomervakantie hebben BOA en haar Congolese partners uitgebreid overleg gehad. Twee tenten zullen naar een school en een hospitaal ten zuiden van Kikwit gaan. We willen er onder andere het gebrek aan klaslokalen opvangen. Er zijn nu soms klasgroepen van meer dan 60 kinderen waar twee leerkrachten lesgeven. Allesbehalve een sereen leerklimaat. Er is ook gebrek aan een lokaal waar kinderen met leermoeilijkheden en andere problemen kunnen ondersteund worden,. Een gastenverblijf voor de partners van patiënten of de ouders van kinderen die langer opgenomen moeten worden in het hospitaal hoort ook tot de mogelijkheden.


Eén tent zal dienst doen als een ‘Culturele zaal’ op het terrein van een van onze scholen in het centrum van Kikwit. Deze zaal kan ook gebruikt worden in het kader van het EJDAM project dat ook in deze website beschreven staat.


De tenten zijn van een hoge kwaliteit en hebben een waarde van ongeveer €40.000 per stuk. Die worden ons geschonken door de St-Norbertusschool en het Maggie Program.

Ze vullen samen een volledige 40 voet container. De Sint Norbertusschool verzamelde tijdens het vastenproject 2023 ongeveer €5600 voor de verplaatsing van ‘hun’ tenten. Het volledige transport en de plaatsing op de diverse sites zal BOA echter een flinke duit meer kosten. De prijzen voor shipment zijn het laatste jaar immers fel gestegen. Hiervoor vragen we uw steun. De eerste graad van het Heilig Hartinstituut zal mee haar schouders onder de financiering zetten. Maar ook uw steun is meer dan welkom.


Onze partners in DR Congo zullen ervoor zorgen dat het terrein en de route ernaartoe goed worden voorbereid en dat er voldoende helpende handen zijn om samen met de groep van Maggie program de tenten terug op te zetten. We zullen ook beroep doen op Belgische vrijwilligers om de klus te klaren.


Het gaat dus over een groot project waar een divers publiek – zieke mensen, ex-delinquente jongeren, kinderen, … - in Congo van zal kunnen genieten. We hopen dat dir project u enthousiast kan maken.Comments


bottom of page