MULTIMEDIAPROJECT: BEELDEDUCATIE IN EEN BEELD-ARM MILIEU

Beelden aanbieden. Zonder beelden geen verbeelding en geen plannen voor de toekomst.  • Mede dank zij een belangrijke financiële ondersteuning van de Provincie Vlaams Brabant plaatste BoA in 2016 in drie secundaire scholen in DR Congo mobiele multimedia-installaties. Die bevatten een videoprojector, een dvd-speler, een computer, een audio mengpaneel en luidsprekers. In samenwerking met Afrika Film Festival en Bevrijdingsfilms Leuven verzamelden we films van Afrikaanse regisseurs en 'Westerse' films over Afrika. Het gaat om films voor een divers publiek, documentaires, tekenfilms ... Blik op Afrika wil de leerlingen in onze scholen hierdoor een Blik op de Wereld aanbieden en ze bewust wereldburgerschap bijbrengen.

  • De installaties worden voor steeds meer schoolvakken gebruikt om de leerlingen allerlei beelden te laten zien.

  • Het project in 2016 kreeg snel een vervolg. In 2018 werden multimedia-installaties verstuurd naar 4 lagere scholen in Congo. In 2019 kregen 2 scholen in Burundi zo'n multimedia-set.

  • Telkens werd de aanlevering van de materialen begeleid door vormingen over het gebruik van de toestellen, over mediawijsheid, beeldgeletterdheid en filmeducatie.

  • De collectie van films en de bijhorende didactische fiches groeit nog steeds aan. We zijn op zoek naar financiering voor nieuwe installaties want de vraag ernaar is groot.


logoboa.png

BOA vzw Blik op Afrika 

Naamsesteenweg 355 

3001 Heverlee 

+32 475 38 71 93 

+32 473 92 60 47 

info@boa.ksleuven.be

Ondernemingsnummer: 

431.002.474

Twese Kimvuka! Allen samen! 

 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief. Lees onze vorige nieuwsbrieven.

Doe een gift!

Doe mee! 

instaboa.png
fbboa.png
youtubeboa.png

Volg ons via Social Media