top of page

MULTIMEDIAPROJECT

Beelden aanbieden. Zonder beelden geen verbeelding en geen plannen voor de toekomst.
  • Mede dank zij een financiële ondersteuning van de Provincie Vlaams Brabant plaatste BoA in 2016 mobiele multimedia-installaties in drie secundaire scholen in DR Congo . Die bevatten een videoprojector, een dvd-speler, een computer, een audio mengpaneel en luidsprekers. In samenwerking met Afrika Film Festival en Bevrijdingsfilms Leuven verzamelden we films van Afrikaanse regisseurs en 'Westerse' films over Afrika. Het gaat om films voor een divers publiek, documentaires, tekenfilms ... Blik op Afrika wil de leerlingen in onze scholen hierdoor een Blik op de Wereld aanbieden en ze bewust wereldburgerschap bijbrengen.

  • De installaties worden voor steeds meer schoolvakken gebruikt om de leerlingen allerlei beelden te laten zien.

  • Het project in 2016 kreeg snel een vervolg. In 2018 werden multimedia-installaties verstuurd naar 4 lagere scholen in Congo. In 2019 kregen 2 scholen in Burundi zo'n multimedia-set.

  • Telkens werd de aanlevering van de materialen begeleid door vormingen over het gebruik van de toestellen, over mediawijsheid, beeldgeletterdheid en filmeducatie.

  • De collectie van films en de bijhorende didactische fiches groeit nog steeds aan.

  • We zijn op zoek naar financiering voor nieuwe installaties want de vraag ernaar is groot. Slechts één videoinstallatie per school is veel te weinig. Uw steun is dus meer dan welkom!

Deel dit project met je netwerk:

Comments


bottom of page