top of page

ma 17 okt

|

Ontmoetingsruimte WZC Annuntiaten €10 pp

Gespreksavond Kris Berwouts

Voor al wie actief is bij projecten in Afrika kan deze gespreksavond inspirerend zijn. Kris Berwouts, Afrika kenner en ervaringsdeskundige, deelt zijn inzichten en gaat in dialoog met de aanwezigen.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Gespreksavond Kris Berwouts
Gespreksavond Kris Berwouts

Tijd en locatie

17 okt 2022, 19:00

Ontmoetingsruimte WZC Annuntiaten €10 pp, Naamsesteenweg 355, 3001 Leuven, België

Over het evenement

Planning

19:00u:

Het eerste deel van de gespreksavond behandelt drie thema’s. Kris spreekt in drie blokjes van 15 minuten waarbij hij telkens een idee/gedachte uitwerkt. Na ieder blokje kunnen de aanwezigen gedurende 5 minuten vragen stellen.

  • Afrika vraagt meer respect voor haar cultuur en autonomie, en eist een meer prominente plaats in het wereldgebeuren. Is Afrika echt het mooiste meisje van het bal? Waarom slooft iedereen zich uit de banden met Afrika nauwer aan te halen?
  • Welke kansen en hoopvolle perspectieven dienen zich aan vanuit de Afrikaanse kijk op cultuur en ontwikkeling? Wat is Afrika's meerwaarde voor ontwikkeling in het Noorden, de bijdrage aan de planeet?
  • Wat betekent dit voor de manier waarop wij in het westen omgaan met Afrika? Zijn begrippen als samenwerking, partnership enz. aan een nieuwe invulling toe?

20:00-20:15:

  • Korte pauze, even bijtanken

20:15u

Panel met moderator

  • Kris en 2 anderen nemen hieraan deel. De moderator laat ze elk, opnieuw kort, reageren op wat hen is bijgebleven van Kris' voordracht en vraagt nadien naar punten waar ze afwijken van de visie/mening van Kris.
  • Afrondend geeft de moderator eventueel ook nog even het woord aan het publiek.

21:00

  • Einde. Wie wil kan nog even napraten bij een drankje.

Deelname aan de gespreksavond kost  €10 per persoon, te storten op rekening BE28 4314 7320 0120 van BOA - Blik op Afrika. Gelieve als mededeling 'Kris Berwouts' te vermelden gevolgd door uw naam en het aantal personen. Zodra we de overschrijving ontvangen hebben, is uw plaats gereserveerd. Ook aan de kassa kunnen nog tickets gekocht worden.

Deel dit evenement

bottom of page