top of page

RENOVATIE LABO WETENSCHAPPEN IJENDA - BURUNDI

Kwaliteitsvolle didactiek Wetenschappen-Aardrijkskunde in het Zuiden  • George Tibau werd als pedagogisch begeleider aardrijkskunde lid van de werkgroep onderwijs in 2004. Hij droomde ervan een bijdrage te leveren aan een kwaliteitsvolle didactiek Wetenschappen-Aardrijkskunde in het Zuiden. Zijn ziekte en overlijden beslisten er anders over maar zijn droom werd door BOA opgenomen. Marc Beddegenoodts is de voortrekker.

  • In drie verschillende missies werden vormingen aan leraars wetenschappen gegeven. In 2016 en 2018 kwamen 2 scholen van RD Congo aan de beurt. In 2019 werd intensief gewerkt met de leraars van het Lyceum Etoile des Montagnes in Ijenda, Burundi.

  • De focus van deze vormingen was tweevoudig. Op de eerste plaats gingen we met de leraars heel praktisch aan de slag. Ze wilden leren werken met basisproeven fysica, chemie en biologie. De vormingen gingen ook over het gebruik van internet en multimedia in de klasdidactiek. Er was ook een beperkte toelevering van nieuwe instrumenten en materialen.

  • Tijdens de vormingen in het Lyceum van Ijenda stelden we voor het labo de afwezigheid van didactisch materiaal vast. Ook de infrastructuur van het lokaal is aan vernieuwing toe. Als belangrijk doel voor dit werkjaar stellen we de renovatie van het labo wetenschappen in Ijenda voorop. Hierbij zal ook het gebruik van de multimedia aandacht krijgen.

  • Welke persoon of school, welke faculteit of hogeschool voelt zich geroepen? Neem contact met Marc Beddegenoodts. De afdeling Geografie van de KU Leuven werkt al mee aan deze wetenschappelijke droom

Deel dit project met je netwerk:

bottom of page