WETENSCHAPPEN - AARDRIJKSKUNDE

Kwaliteitsvolle didactiek Wetenschappen-Aardrijkskunde in het Zuiden  • George Tibau werd als pedagogisch begeleider aardrijkskunde lid van de werkgroep onderwijs in 2004. Hij droomde ervan een bijdrage te leveren aan een kwaliteitsvolle didactiek Wetenschappen-Aardrijkskunde in het Zuiden. Zijn ziekte en overlijden beslisten er anders over maar zijn droom werd door BOA opgenomen. Marc Beddegenoodts is de voortrekker.

  • In drie verschillende missies werden vormingen gegeven aan leraars wetenschappen. In 2016 en 2018 kwamen 2 scholen van RD Congo aan de beurt, in 2019 werd intensief gewerkt met de leraars van het Lyceum in Ijenda, Burundi.

  • De focus van deze missies is tweevoudig. Op de eerste plaats gaan we met de leraars aan de slag, heel praktisch, om hen te leren werken met basisproeven fysica, chemie en biologie. We streven ook naar het gebruik van internet en multimedia in de klasdidactiek. We ondersteunen de aankoop van nieuwe instrumenten en materialen.

  • Als belangrijk doel voor dit werkjaar stellen we de renovatie van het labo wetenschappen in het Lycée Etoile des Montagnes van Ijenda (Burundi) voorop. Hierbij zal ook het gebruik van de multimedia aandacht krijgen.

  • Welke persoon of school, welke faculteit of hogeschool voelt zich geroepen? Neem contact met Marc Beddegenoodts. De afdeling Geografie van de KU Leuven duwt al mee aan deze wetenschappelijke droom…

logoboa.png

BOA vzw Blik op Afrika 

Naamsesteenweg 355 

3001 Heverlee 

+32 475 38 71 93 

+32 473 92 60 47 

info@boa.ksleuven.be

Ondernemingsnummer: 

431.002.474

Twese Kimvuka! Allen samen! 

 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief. Lees onze vorige nieuwsbrieven.

Doe een gift!

Doe mee! 

instaboa.png
fbboa.png
youtubeboa.png

Volg ons via Social Media