top of page

HEIN VAN DEN BREMPT

Raar maar waar, de aanslag van 22 maart 2016  in Zaventem bracht me naar BoA. 's Avonds op het TV-Nieuws zag ik immers een interview met Marc Beddegenoodts, vriend en oud-collega van weleer in het Aarschots Atheneum. Hij fysica, ik chemie.

Hij was met een collega chemie in de vertrekhal aan het wachten op zijn vlucht naar Kinshasa, van waaruit ze de regio Kikwit zouden aandoen. En toen knalden die bommen.

Toen ik hem dezelfde avond belde, vernam ik de context, om dus met BoA naar Kikwit te trekken. Enkele weken later was ik present in Heilig Hart Heverlee, om mij te 'lanceren' als vrijwilliger.

Hij - en zijn chemie collega - speelden het klaar om enkele weken later toch al te vertrekken, via Frankfurt, om mét het ondertussen gerecupereerde materiaal, dat in de vertrekhal was achtergelaten, het project in Kikwit alsnog te realiseren.

De sfeer in de onderwijsgroep van BoA is werkelijk schitterend. We vullen elkaar aan, en vormen zo een breed team om aan de slag te gaan, van hieruit voor de voorbereidingen, en ter plekke voor de projecten zelf. Ook de opvang en begeleiding van de 'soeurs Annonciades' in de verschillende stations verloopt hartelijk en professioneel. Mijn beurt om naar de regio Kikwit te trekken kwam er vorig jaar, in 2019, om de scholen te ondersteunen wat wetenschappen betreft, en vooral informatica.

bottom of page